Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Φυλακές Κορυδαλλού: Ο τέλειος σωφρονισμός



Κατά τον σωφρονιστικό κώδικα , ο εγκλεισμός στη φυλακή, πέραν της έκτισης της ποινής των εγκληματιών, έχει και χαρακτήρα διόρθωσης της παραβατικότητας, συμμόρφωσης στους νόμους, βελτίωσης της αντίληψης για τις υποχρεώσεις τους, σεβασμού των δικαιωμάτων των συμπολιτών τους, προβληματισμού και μετασχηματισμού τους σε λογικά όντα.

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Αυτό όμως που έγινε επί υπουργίας Αθανασίου είναι πρωτοφανές, πρωτάκουστο, ασύλληπτο και μόνο οι ανόητοι μπορούν να χειροκροτήσουν την «επιτυχία» της κυβέρνησης να συλλάβει τον Χριστόδουλο Ξηρό και να αποκαλύψει την συμμορία που δρούσε στις φυλακές, δίκην ξέφραγου αμπελιού, θεωρώντας ότι έχουν επιλέξει τον κατάλληλο χώρο για δολοφονικές κινήσεις.

Αντί λοιπόν να αναγκάσουν τον αγλαό δικαστή-υπουργό σε παραίτηση, συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους για το μοναδικό επίτευγμα της κυβέρνησης, να αντιληφθεί τις κινήσεις της συμμορίας μέσα στη φυλακή, όπου οι ανταλλαγές επισκέψεων, οι συμφωνίες, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ήταν ελεύθερες, σχεδόν υποχρεωτικές, οι απειλές που οι δεσμοφύλακες δεχόντουσαν καθημερινές.

Συμπτωματικά, η σύλληψη του Ξηρού και η αποκάλυψη της συμμορίας έγιναν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, σαν ύστατο τραπουλόχαρτο σωτηρίας του χαμένου, σαν μια φούσκα που χάνεται, σαν ένα μπούμεραγκ.

Αντί η αποτυχημένη κυβέρνηση των Σ-Β να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά  του Ελληνικού λαού, για την εξαφάνιση των ΕΥΡΩ από τους πολίτες, για την αύξηση της ανεργίας, για τη μετανάστευση των επιστημόνων στο εξωτερικό, επιτίθεται με μανία σε κόμμα που δεν κυβέρνησε, που δεν συμμετείχε στη λήψη εχθρικών και αντιλαικών μέτρων, διαδίδοντας μέσω της απίθανης Σπυράκη, διαδόχου της απίστευτης Βούλτεψη, ότι θα τετραπλασιασθεί η φορολογία, θα καταργηθεί ο ΑΣΕΠ και άλλα μοναδικά παραμύθια.

Ας ελπίσουμε ότι οι συμπολίτες μας σε μία υπέρβαση των διανοητικών τους δυνατοτήτων θα τιμωρήσουν τους υπαίτιους την ερχόμενη Κυριακή και δεν θα πέσουν θύματα της λήθης τους.