Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ασάνζ



Ο Ασάνζ μπορεί να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ – Η βρετανική δικαιοσύνη ζητά νέες εγγυήσεις

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, έλαβε σήμερα στο Λονδίνο την άδεια από βρετανικό δικαστήριο (High Court) να προσφύγει κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.



Ο Ισημερινός αποσύρει τα πρόσθετα μέτρα προστασίας του Ασάνζ στην πρεσβεία του στο Λονδίνο!

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο διέταξε την Πέμπτη να αρθούν όλα τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο--καταφύγιο του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εδώ και σχεδόν έξι χρόνια--που είχε αποφασίσει να ληφθούν η κυβέρνηση του προκατόχου



«Προτεραιότητα» για την κυβέρνηση Τραμπ η σύλληψη Ασάνζ

Η σύλληψη του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.



O Άσανζ θα ανακριθεί στην πρεσβεία του Ισημερινού

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks θα ανακριθεί στις 14 Νοεμβρίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει, όπως ανακοίνωσαν οι Σουηδοί εισαγγελείς, σε μια κίνηση που ενδέχεται να τερματίσει ένα μακρό διπλωματικό αδιέξοδο που έχει αναγκάσει τον Τζούλιαν Ασάνζ να παραμένει έγκλειστος στο κτίριο αυτό από το 2012.



Η κυβέρνηση του Ισημερινού παραδέχεται ότι διέκοψε προσωρινά την πρόσβαση του Άσαντζ στο διαδίκτυο

Η κυβέρνηση του Ισημερινού παραδέχθηκε χθες επίσημα ότι είχε θέσει προσωρινή φραγή στην προσβασιμότητα του Τζούλιαν Άσαντζ στο διαδίκτυο.

Ο Άσαντζ, ιδρυτής της οργάνωσης WikiLeaks που δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, ζει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας από τα μέσα του 2012.



Βρετανία: Η πρεσβεία του Ισημερινού διέκοψε την πρόσβαση του Άσανζ στο διαδίκτυο

Η κυβέρνηση του Ισημερινού (Εκουαδόρ) διέκοψε την πρόσβαση του Τζούλιαν Άσανζ στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε χθες ο ιστότοπος αποκαλύψεων WikiLeaks.