Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αρχαιολογικός



Βανδαλισμοί στο ιερό των Αιγυπτίων θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα

Άγνωστοι εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Μπρεξίζα Μαραθώνα, προξενώντας σημαντικές φθορές σε αντίγραφα αγαλμάτων, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Αμφίπολη: Ξαφνική… κινητικότητα γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο

Ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη κάπως αιφνιδιαστικά μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο. Πολλούς μήνες την αποκάλυψη του περίφημου τάφου και ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είχαν αρχίσει να σβήνουν, κάτι άρχισε να κινείται.



Υπ. Πολιτισμού: Ο... δαίμων του τυπογραφείου έκανε το World... Word!

«Στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, η επιγραφή που κοινοποιεί στους επισκέπτες ότι ο χώρος ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO έχει ήδη διορθωθεί. Το πλεξιγκλάς που είναι προσαρμοσμένο στον μαρμάρινο κύβο έχει αντικατασταθεί».



Δήλος: Σε τροχιά αναστήλωσης η Στοά του Φιλίππου Ε'

Μια νέα εποχή ξεκινά για τη Δήλο. Το σημαντικότερο ιερό της αρχαιότητας, η γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, μπαίνει σε τροχιά αναστήλωσης.

Την αρχή θα κάνει η Στοά του Φιλίππου Ε΄, ένα από τα πρώτα μνημεία που συναντά ο επισκέπτης, αλλά και από τα πιο δυσνόητα καθώς του λείπει η τρίτη διάσταση.



Κρήτη: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για κλοπές σε αρχαιολογικό χώρο

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται από χθες δύο άνδρες, πατέρας και γιος, επειδή αφαίρεσαν από αρχαιολογικό χώρο... πέτρες.



Κρήτη: Έναν αρχαιολογικό θησαυρό ξέθαψε η κακοκαιρία

Ένας σπουδαίος αρχαιολογικός θησαυρός βγήκε στην επιφάνεια μετά τις πρόσφατες νεροποντές που έπεσαν στην Ιεράπετρα. Βρέθηκε στις 4 Ιανουαρίου από νεαρό αγρότη, ο οποίος τον παρέδωσε αμέσως στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.