Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ανοσοποιητικό



Κορονοϊός: Γιατί κάποιοι αρρωσταίνουν σοβαρά και άλλοι αναρρώνουν γρήγορα

Σταδιακά οι επιστήμονες ρίχνουν περισσότερο φως σε ένα από τα πολυπλοκότερα μυστήρια της πανδημίας του κορονοϊού: Γιατί μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν πολύ σοβαρά από Covid-19 ενώ άλλοι αναρρώνουν γρήγορα;

Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι σε ορισμένους ασθενείς το ανοσοποιητικό τους παύει να λειτουργεί συντονισμένα και γίνεται άνω-κάτω, με συνέπεια την εκδήλωση βαριάς νόσου.



Πώς θα τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σε 24 ώρες

Για να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας και να αποφύγετε τη γρίπη και το κρυολόγημα, πάρτε τα παρακάτω προληπτικά μέτρα για να προστατεύσετε τόσο εσάς όσο και τους γύρω σας.



Κρύο ντους και υγεία - Ο φίλος του ανοσοποιητικού

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σε χειμερινούς κολυμβητές, ένα κρύο μπάνιοδιεγείρει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη γλουταθειόνη.

Η γλουταθειόνη είναι μια οργανική ένωση με σημαντική αντιοξειδωτική δράση.



Πως κάνετε σαμποτάζ στο ανοσοποιητικό σας σύστημα

Μη σκέφτεστε μονομερώς και επιφανειακά και μη θεωρείτε πως ο μόνος τρόπος για να βλάψετε τον εαυτό σας είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
Οι τρόποι που βλάπτουν την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σαφώς περισσότεροι, ποικίλουν και μπορεί ήδη να εξασκείτε πολλούς από αυτούς ασυνείδητα και να υποβάλετε τον οργανισμό σας σε διόλου αμελητέες συνέπειες.



Η σκλήρυνση κατά πλάκας συνδέεται με τα πρόβατα

Η έκθεση σε μια τοξίνη που εντοπίζεται κυρίως στα πρόβατα θα μπορούσε να συνδεθεί με την ανάπτυξη σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με νέα μελέτη.



Πως το στρες καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα

Γνωρίζατε ότι η απότομη αύξηση του στρες, καταστρέφει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας κάνει πολύ πιο επιρρεπείς σε ασθένειες;

Το μυστικό κρύβεται στην μεγαλύτερη παραγωγή κορτιζόλης από τον οργανισμό, μιας ορμόνης που έχει χαρακτηριστεί ως η “ορμόνη του στρες”.

Πώς κορτιζόλη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα