Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αιτή



Πολύνεκρη απόδραση κρατουμένων στην Αϊτή – Νεκρός και ο διευθυντής της φυλακής

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους ο διευθυντής φυλακής, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε προάστιο της πρωτεύουσας της Αϊτής, του Πορτ-ο-Πρενς, όταν δεκάδες κρατούμενοι απέδρασαν, ανέφερε η αστυνομία.



Τουλάχιστον 10 νεκροί από τον σεισμό των 5,9 ρίχτερ στην Αϊτή

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών, που έπληξε χθες Σάββατο την Αϊτή, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στο βόρειο τμήμα αυτής της φτωχής χώρας της Καραϊβικής.



Αϊτή: Διαδήλωση κατά των δηλώσεων Τραμπ για τις «χώρες απόπατους»

Δεκάδες Αϊτινοί διαδήλωσαν την Πέμπτη μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία στο Πορτ-ο-Πρενς υπενθυμίζοντας την κρίσιμη συμβολή της χώρας τους στον αγώνα εναντίον της δουλείας και καταδικάζοντας τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση από «χώρες απόπατους».



7 νεκροί και 19 αγνοούμενοι στην Αϊτή από την κακοκαιρία

Επτά άνθρωποι πέθαναν στη βόρεια Αϊτή και 19 αλιείς αγνοούνται στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Καραϊβικής.



Αϊτή: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας 34 ανθρώπους

Λεωφορείο που προσπαθούσε να ξεφύγει αφού κτύπησε δύο πεζούς έπεσε κατά λάθος επάνω σε πλήθος μουσικών του δρόμου στην πόλη Γκοναΐβ της Αϊτής σκοτώνοντας συνολικά 34 ανθρώπους, σύμφωνα με εκπροσώπους της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.



Ο Ζοβενέλ Μουάζ νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αϊτή

Τον εξαγωγέα μπανανών, Ζοβενέλ Μουάζ, εξέλεξαν πρόεδρο τους οι κάτοικοι της Αϊτής.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, ο Μουάζ εξασφάλισε την πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, κέρδισε ποσοστό 55,67% των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.