Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αγωγη



Παπακώστα: "Καταθέτω αγωγή στον κ. Μητσοτάκη γιατι θέλει να με εξοντώσει πολιτικά"

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα σε ανακοίνωση της θα καταθέσει αγωγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «στοχοποίησή της». Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ1 η κ. Παπακώστα υποστήριξε πως η αγωγή της «έχει να κάνει με συκοφαντική δυσφήμιση, με τις ψευδείς ειδήσεις» και την απόπειρα «πολιτική της εξόντωσης».



Παμμακεδονικές ενώσεις και σωματεία καταθέτουν αγωγή κατά Τσίπρα – Κοτζιά

Αγωγή κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταθέτουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις.
Η ενέργειά τους έρχεται ως συνέχεια των αντιδράσεών τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην απόρριψη της προσφυγής τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.



ΝΔ: Εξωφρενική η αγωγή Βαξεβάνη κατά Ζαχαράκη

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ για την αγωγή που κατέθεσε ο Κώστας Βεξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, με την οποία μετξύ άλλων αξιώνει το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ. 



ΗΠΑ: Αγωγή κατά της AirBnb για τα καταλύματα στη Δυτική Όχθη

Αγωγή με βάση την νομοθεσία κατά των διακρίσεων κατέθεσαν Αμερικανοί πολίτες ενάντια στην Airbnb για την απόφασή της να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.



Η Ελληνογερμανική Αγωγή στην 11η θέση των ελληνικών ερευνητικών φορέων

Στις υψηλές θέσεις της κατάταξης που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ένα ελληνικό σχολείο, παρόλο που η έρευνα δεν είναι η κύρια δραστηριότητά του.



Αγωγή συγγενών Κανελλόπουλου κατά πρώην στελεχών της UNICEF

Αγωγή αποζημίωσης σε βάρος της πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Σοφίας Τζιτζίκου και της πρώην οικονομικής διευθύντριας της επιτροπής Αγγελικής Δάμου, κατέθεσαν η χήρα και ο γιος του, επί χρόνια επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Λάμπρου Κανελλόπουλου, διεκδικώντας ποσό 400 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη λόγω προσβολής της μνήμης του.