Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Άφθες



Άφθες (άφτρες) στο στόμα: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η μυκωτική στοματίτιδα (άφθες, ή άφτρες στο στόμα) εμφανίζεται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες και στα δυο φύλα.



Άφτρες στο στόμα: Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι

Οι άφτρες (άφθες) είναι συνήθως ακίνδυνες και περνούν από μόνες τους μετά από λίγες μέρες. Ζητήστε ιατρική συμβουλή εάν διαρκούν περισσότερο από 3 εβδομάδες ή αν έχετε πολύ συχνά άφθες γενικότερα. Οι άφθες στο στόμα δεν μπορεί να μεταδοθούν από τον ένα άνθρωπο στον άλλο.

 

Σπιτικές λύσεις για τις άφτρες στο στόμα



Πόνος στο στόμα - Μήπως έχετε άφθες;

Aν μία μικρή πληγή εμφανιστεί ξαφνικά κάτω από τη γλώσσα σας και σας δυσκολεύει να φάτε, μάλλον πρόκειται για άφθα. Πρέπει να ξέρετε πως οι άφθες ταλαιπωρούν έναν στους δέκα Έλληνες! Σε πολλές περιπτώσεις οι έντονες συγκινήσεις και το στρες αποτελούν το έναυσμα για την εμφάνισή τους στο στόμα μας. Διαβάστε λοιπόν πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις μικρές αλλά επώδυνες πληγές.



Αφθες στο στόμα: Ποιες παθήσεις μπορεί να κρύβουν

Οι άφθες είναι ελκώσεις, δηλαδή πληγές στο στόμα οι οποίες πονάνε πολύ και συχνά υποτροπιάζουν.

Εμφανίζονται αποκλειστικά στο εσωτερικό του στόματος και συχνότερα στα χείλη, στη γλώσσα, κάτω από τη γλώσσα και στα μάγουλα.

Οι άφθες καλύπτονται από μια άσπρη μεμβράνη και γύρω από αυτήν ο βλεννογόνος είναι ερεθισμένος και κόκκινος.



Άφθες στο στόμα; Δείτε ποιο λαχανικό θα σας σώσει!

Οι άφθες είναι οι μικρές άσπρες ή κίτρινες πληγές που τσούζουν και εμφανίζονται στο εσωτερικό του στόματος, κάτω από τη γλώσσα, στο μάγουλο ή και στα χείλη.

O λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις άφθες είναι άγνωστος, αν και κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις.



Άφθες στο στόμα: Ποιο λαχανικό τις εξαφανίζει σε χρόνο μηδέν

Οι άφθες είναι οι μικρές άσπρες ή κίτρινες πληγές που τσούζουν και εμφανίζονται στο εσωτερικό του στόματος, κάτω από τη γλώσσα, στο μάγουλο ή και στα χείλη.

O λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις άφθες είναι άγνωστος, αν και κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις.