Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

αεροπορική επιδρομή



Αεροπορική επιδρομή με drone κατά του σχεδιαστή των επιθέσεων του ISIS - Η πρώτη «απάντηση» για την Καμπούλ

Αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον ενός σχεδιαστή επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι.



Παιδιά μεταξύ των 23 αμάχων που έπεσαν νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 23 Αφγανοί πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, έπεσαν νεκροί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ που είδε το φως της δημοσιότητας.



Υεμένη: 29 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 29 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και επιπλέον 30 τραυματίστηκαν στην Υεμένη, όταν αεροπορική επιδρομή έπληξε σχολικό λεωφορείο, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Η ευθύνη για την επίθεση αποδίδεται στη στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία. 



Λωρίδα της Γάζας: Αεροπορική επιδρομή με στόχο μέλη της Χαμάς

Μέλος της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν πηγές της Χαμάς και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.



Σφυροκόπημα στη Γάζα

Τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, τραυματίστηκαν μετά την βομβιστική επίθεση των Ισραηλινών Πολεμικών Αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα 
 


Συρία: 28 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σε αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χωριό Αρμανάζ της επαρχίας Ιντλίμπ, το οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.