Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

28



28 Οκτωβρίου: Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου

Την ανάμνησης του Θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Σήμερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα διαβαστεί το παρακάτω απόσπασμα:



Δείτε πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ του πανελλαδικού προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους στις 28 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.



Διάσκεψη Γενεύης: Το 28,2% των εδαφών προτείνει ο Αναστασιάδης - Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Με την κατάθεση χαρτών αναμένονται να συνεχιστούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με τη συζήτηση να στρέφεται στο εδαφικό.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα να είναι στο 28,2% των εδαφών του νησιού, ποσοστό που είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από το σχέδιο Ανάν.



Συρία: Τουλάχιστον 28 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 28 άμαχοι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον συνοικιών τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στην πόλη του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Στους 28 σκαρφαλώνει αύριο η θερμοκρασία

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά.

 

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ: 



Στους 28 σκαρφαλώνει αύριο η θερμοκρασία

Βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ: