Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

2015



Πρεμιέρα σήμερα για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα»

Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο Euro Group σε Αθήνα και Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος διαχείρισης του χρέους των 186 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους δανειστές της, διαπραγματεύεται η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην αίθουσα».



Ρέγκλινγκ: Οι λάθος χειρισμοί της Ελλάδας το 2015 κόστισαν πολλά

O  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως: «Η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015, επεισόδιο που κοστολογείται έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με άρθο του στη «Καθημερινή της Κυριακής» .



25 Ιανουαρίου 2015: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος

Διεθνούς φήμης έλληνας τραγουδιστής, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, κυρίως τη δεκαετία του ‘70. Οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια.



Ένας στους επτά Έλληνες πεινούσε το 2015

Σε έρευνα του ΙΟΒΕ για την επισιτιστική δυνατότητα των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, επισημαίνεται  πως 1,4% εκατ. άτομα κυριολεκτικά... πεινούσαν το 2015, αφού δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα βασικά για την διατροφή τους.



Handelsblatt για διαπραγμάτευση: Θυμίζει το πρώτο μισό του 2015

Με την κατάσταση που δημιουργήθηκε το 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα με την ουτοπία ότι θα πετύχει καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές, συγκρίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.



Μπαλάφας για αφορολόγητο και συντάξεις: "Οι πολίτες γνώριζαν από το 2015"

Την άποψη πως οι πολίτες είχαν ενημερωθεί από την κυβέρνηση πως θα υπάρξουν νέα μέτρα, βάσει της συμφωνίας του 2015, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.