Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 -

Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αρωγός στο έργο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης



Ο Σύλλογος Πολυτέκων του Νομού Κοζάνης  πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, 11 Μαΐου ε.ε. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Κοζάνης, την βράβευση στις υπερπολύτεκνες οικογένειες και προς τους πολύτεκνους αριστούχους μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή – Κοζάνη, Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου κ. Κυριάκου Ιωαννίδη ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο όσο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ που είναι πάντοτε συμπαραστάτης στις πολύτεκνες οικογένειες δαπανώντας χρηματικά ποσά και βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Στη συνέχεια η «Μεικτή Χορωδία» του νόμου Κοζάνης τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Έπειτα χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Σερβιων και Κοζάνης πρωτ. Αναστάσιος Κουντουράς ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ εκπροσώπησαν οι μοναχοί, π.Τιμόθεος Ιερομοναχος και π.Βαρνάβας μοναχός όπου ανέγνωσε τις πατρικές ευχές και το μήνυμα του Γέροντα.

Ακούστε την ομιλία ΕΔΩ

Ακολούθησαν οι Βραβεύσεις 3 υπερπολύτεκνων οικογενειών, 37 πολύτεκνων και βραβεύσεις σε 60 φοιτητές.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι τοπικές πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές καθώς και πρόεδροι πολυτέκνων συλλόγων από την Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και χορηγός της εκδήλωσης είναι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Κοζάνης.

Η εκδήλωση καλύφτηκε και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Pemptousia TV.

                     

 

Πηγή κειμένου: 

orthodoxianewsagency