Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024 -

Αγιοι Ανάργυροι: Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα - "Θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι" ξεσπά ο πατέρας της



Αβάσταχτο είναι το πένθος για την οικογένεια της Κυριακής Γρίβα, η οποία πριν από περίπου ενάμιση μήνα δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της, έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει.

 

"Θέλω στη μνήμη της κόρης μου και σε όλον αυτόν τον κόσμο που είναι θλιμμένοι σήμερα εδώ να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι" δήλωσε χαρακτηριστικά, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

"Και θέλω όλα τα παιδιά, όλα τα αγόρια, τα κορίτσια, οι γυναίκες, όταν έχουν πρόβλημα να μιλάνε στους γονείς τους και στους φίλους τους, και να μην έχουμε άλλο τέτοιο θύμα. Μακάρι η Κυριακή μου να είναι το τελευταίο κορίτσι που έφυγε έτσι φριχτά" πρόσθεσε.

Τον λόγο πήρε και η δικηγόρος της οικογένειας, Ελένη Μαζαράκη, η οποία με τη σειρά της τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, "όπως πρέπει".

Δείτε τις εικόνες:

Μνημόσυνο Κυριακής Γρίβα
Μνημόσυνο Κυριακής Γρίβα
Μνημόσυνο Κυριακής Γρίβα
Μνημόσυνο Κυριακής Γρίβα

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον 39χρονο γυναικοκτόνο, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί για το αποτρόπαιο έγκλημα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο τι θα γίνει με τους αστυνομικούς του τμήματος Αγίων Αναργύρων, οι λάθος ενέργειες των οποίων δεν απέτρεψαν τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής.

Το πόρισμα της ΕΔΕ περιλαμβάνει το ερώτημα της απόταξης, με δεδομένο ότι η απραξία τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγωδία. Η πρόταση της απόταξης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορά τον 48χρονο σκοπό του τμήματος, ο οποίος λόγω των παλιών ποινικών εκκρεμοτήτων συμμετοχής του σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών αναμενόταν να αποταχθεί στις 30 Απριλίου, αλλά αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διοικητικής και της ποινικής έρευνας, όπως επίσης και την Αστυνόμο Β΄, υποδιοικητή του συγκεκριμένου τμήματος, που εκείνη τη μέρα εκτελούσε χρέη επόπτριας. Πρόταση για αργία με απώλεια μισθού, περιλαμβάνει το πόρισμα της ΕΔΕ για την 23χρονη αστυφύλακα που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας εκείνη τη μέρα. Προτάσεις για μικρότερες ποινές αφορούν τον 28χρονο εκφωνητή της Άμεσης Δράσης και την οδηγό της επόπτριας.

Το τελικό πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Οι προτάσεις των ποινών αναμένεται να είναι οι ανώτερες που θα μπορούσαν να επιβληθούν βάση των πειθαρχικών ευθυνών που βαρύνουν τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.